Wat is Affiliate Marketing? Uitleg en hoe jij vandaag kan Beginnen!

affiliate marketing betekenis

In dit artikel lees je alles over Affiliate Marketing: Wat is het precies? Hoe werkt het? Welke producten en diensten kan je gaan promoten? En hoe kan je zelf beginnen? Lees snel verder voor alle antwoorden!

Wat is Affiliate Marketing?


Affiliate Marketing houdt in dat je een gebruiker doorstuurt naar een product van een bedrijf. Deze klant koopt het product, en omdat jij deze klant hebt aangeleverd krijg je een beloning. Deze beloning is een deel van het aankoopbedrag. Dit noem je een commissie.

Bij affiliate marketing heb je een unieke link nodig. Met deze link kan het affiliate systeem namelijk tracken en registeren dat jij een klant hebt doorgestuurd naar het product van een ander bedrijf.

Welke producten en diensten kan ik dan promoten?


Een platform waarop je producten kunt vinden om te gaan promoten is Paypro. Dit is een Nederlands bedrijf met een affiliate netwerk van meer dan 12.000 online producten.

Voor elke product krijg je je eigen unieke link. Als je via deze link mensen doorstuurt naar het product van een bedrijf, en ze besluiten om het product te kopen, praat je over affiliate marketing. Je ontvangt dan een deel van het aankoopbedrag van het product. Het bedrijf heeft zelf van te voren vastgesteld welk percentage voor jou is gereserveerd.

Binnen Paypro vind je voornamelijk online producten, zoals online cursussen of e-books. De producten zijn erg verschillend, zodat er voor iedereen wel iets bij zit om te gaan promoten. Denk aan e-books over verschillende hondenrassen, afvalboeken, sporthandleidingen en piano cursussen.

Wat je ook kunt doen is mensen doorsturen naar websites als Bol.com en Coolblue. Deze sites hebben allebei een eigen partnerprogramma waarin je voor alle producten een commissie kan verdienen, mits je natuurlijk iemand doorstuurt die besluit om iets op Bol of Coolblue te kopen.

De onderstaande video geeft een duidelijke uitleg over hoe Bol.com affiliate marketing inzet.

Zelf beginnen met Affiliate Marketing


Je weet nu wat affiliate marketing is, en hoe het is zijn werk gaat.

De volgende stap is om zelf ook geld te gaan verdienen met dit verdienmodel.

In Nederland is de Affiliate Marketing Revolutie dé online community over geld verdienen op het internet. Daarnaast leer je in de video’s hoe je je eigen winstgevende website kan gaan opzetten, zodat je passief geld kan gaan verdienen!

Je kunt hier mijn Affiliate Marketing Revolutie Review lezen!

Affiliate Marketing Revolutie Review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *