Wat je NIET moet doen als je gaat beginnen met Beleggen

Beginnen met Beleggen Fouten

Er zijn een paar dingen die je absoluut NIET moet doen als je gaat beginnen met beleggen. Op deze pagina kom je erachter welke dat zijn!

Beleggen is erg interessant om je vermogen te laten groeien. Maar het is zeker niet iets wat je zomaar even doet. Het kost een tijdje om alles goed te begrijpen en op de juiste momenten te gaan kopen verkopen.

Je zult fouten gaan maken, maar hier leer je van en dit maakt je een betere belegger.

Voor beginners zijn er een paar dingen die je zeker weten NIET moet doen. Draai deze punten om en je bent in één klap stukken beter.

Geld investeren wat je niet kunt missen


Hoeveel geld ga je in de aandelen steken? Het is belangrijk om jezelf de vraag te stellen: Welke hoeveelheid zou ik kunnen missen als ik er vanuit ga dat het niets wordt en ik alles verlies? Het eerste bedrag dat in je opkomt is meestal leidend.

Het voordeel hiervan is dat er veel minder druk op staat. Je hoeft namelijk niet persé je geld terug te halen. Het zal natuurlijk fijn zijn, maar het is geen kwestie van leven of dood.

Hierdoor gaat de druk eraf en handel je veel rustiger. Ook handel je minder uit emotie, waarover het volgende punt gaat.

Vanuit emotie handelen


Uit emotie beleggen is een van de slechtste dingen die je kunt doen. Je emoties gaan alle kanten op en je voelt je niet altijd hetzelfde.

Zet je emoties dus aan de kant (wat zeker niet makkelijk is) en vertrouw op de cijfers. Zo ben je eerlijk naar jezelf en wordt het geen gokken. Want beleggen uit emotie staat gelijk aan gokken. En dat wil je niet.

Geen advies vragen


Harm van Wijk

Je kunt het beste leren van mensen met veel ervaring met beleggen. Een voorbeeld hiervan is Harm van Wijk van Beleggen.com. Hij heeft al 32 jaar ervaring met beleggen, zowel particulier en als medewerker voor verschillende instanties rondom beleggen (Binck, Alex, SNS Bank).

Van Wijk is oprichter van de Trading Navigator Methode. Met deze software kun je door middel van systematische en technische statistieken geld gaan verdienen met beleggen.

In mijn Trading Navigator Methode Review lees je alles over het product, en ontdek je wat de ervaringen van huidige cursisten zijn. Of download het gratis Beleggen e-book waarin je ontdekt hoe je 30 winstgevende aandelen binnen 5 minuten kunt vinden.

gratis-beleggen-ebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *