Wat is de betekenis van HODL?

wat betekent hodl

Wat is de betekenis van HODL, en waar komt het oorspronkelijk vandaan? Je leest het in dit artikel!

Wat betekent HODL?


Hodl betekent letterlijk: ‘Hold On (for) Dear Life’.

In de cryptowereld is het een belangrijke term. Als je namelijk een bepaalde cryptomunt hebt gekocht, en deze voor een langere termijn vasthoudt, ben je aan het ‘hodl-en’.

Het is duidelijk afgeleid van het engelse woord ‘Hold’. De term is ontstaan op een bitcoin forum in 2013.

Iemand had geen succes met het zogenaamde daytraden met crypto, en besloot om voor de lange termijn te gaan. Met een slok op schreef hij: ‘I AM HODLING’. Niemand wist eigenlijk wat hij nou bedoelde, maar langzaam werd het duidelijk.

Vasthouden. Niet meer dan dat. Wat er ook gebeurt.

Hoe moet je HODL-EN?


Het allerbelangrijkste voor de HODL strategie is geloof.

Je gelooft in de munt. Je gelooft in de mensen achter de munt. Je gelooft in de missie. Je gelooft in de technologie. Enzovoort.

Geloof is het allerbelangrijkste om jezelf niet gek te krijgen als het even slecht gaat met je cryptomunt. Zonder geloof kom je namelijk als snel in de verleiding om de munt te gaan verkopen in zwaar weer.

Weten welke cryptomunten jij succesvol kan HODL-EN?


Nu je weet wat Hodl betekent, kun je hier zelf mee aan de slag!

Weet je alleen niet precies waar je moet beginnen en welke dingen je absoluut NIET moet doen? Dan is de Crypto Masterclass waarschijnlijk iets voor jou. Ik heb een Crypto Masterclass Review geschreven, zodat je precies weet wat de cursus inhoudt, en of het je geld waard is.

Na deze cursus kun je zelfstandig investeren en handelen in cryptocurrency. Hieronder kun je je alvast inschrijven voor een voorproefje, een gratis online Crypto training.

gratis bitcoin training ledger

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *