Keto dieet en alcohol? Lees hier het antwoord!

keto dieet alcohol

In dit artikel lees je of je alcohol kan drinken tijdens het volgen van een keto dieet.

Het ketogeen dieet is erg populair en zorgt ervoor dat je effectief en snel kan afvallen. Tijdens dit dieet ligt de focus op het eten van veel vetten en weinig koolhydraten.

Er zijn bepaalde regels over wat je wel en niet mag eten. Veel mensen vragen zich af of alcohol ook bepaalde regels heeft, en of je het überhaupt mag drinken. Mag je dit nou wel of niet drinken tijdens dit dieet?

Wel of geen alcohol?


Het wordt aangeraden om geen alcohol te drinken tijdens een ketogeen dieet. Het vertraagt namelijk de vetverbranding in je lichaam, waardoor je proces van afvallen dus stil komt te staan.

Maar er is een uitweg!

Aan het begin van het ketodieet is het niet aan te raden om alcoholische dranken te nuttigen, maar nader je meer ervaring krijgt met het afvallen volgens deze methode, kun je wel af en toe alcohol gaan drinken.

Belangrijk hierin is dat je de juiste alcoholische dranken gaat drinken. Er is namelijk veel verschil. Bepaalde dranken als bier en wijn bevatten erg veel koolhydraten, en dit is nou precies iets wat je niet wil tijdens een ketogeen dieet. Ook cocktails en dranken met veel suikers zijn een no-go.

Sterke drank is daarentegen wel oké om te drinken (nog steeds niet ideaal, maar het is het minst schadelijk voor je keto proces). Je moet hierbij denken aan dranken als whisky, cognac en gin.  

Lijst met alcoholische dranken die je wel kunt nuttigen


Er zijn bepaalde dranken die het proces van je keto dieet het minst aantasten. Deze lijst vind je in de Keto Revolutie van Mitchel van Duuren.

Ik heb een Keto Revolutie review geschreven over zijn all-in-one cursus die jou gaat helpen om af te vallen volgens het keto dieet, met hier en daar een drankje met alcohol!

keto revolutie review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *