Keto Ontbijt? 3 voorbeelden van Ketogeen Ontbijt!

keto ontbijt

Op zoek naar inspiratie voor je Keto ontbijt?

In dit artikel lees je wat keto precies is, en geef ik je 3 voorbeelden van lekker ontbijt tijdens je ketogene dieet!

Het keto dieet


Je wilt misschien beginnen, of bent al begonnen met het volgen van een ketogeen dieet. Met dit dieet leg je de focus op het eten van veel vetten en weinig koolhydraten, waardoor je lichaam in ketose raakt.

Tijdens dit proces worden er voedingstoffen uit reserves in je lichaam gebruikt, waardoor je vet verbrandt en uiteindelijk afvalt.

Het ontbijt zorgt ervoor dat je je dag goed begint. Tijdens het volgen van een ketogeen dieet is dit extra belangrijk. Daarom geef ik je 3 voorbeelden van lekkere en voedzame ontbijtjes, die je makkelijk kunt klaarmaken!

Keto Pannenkoekjes


Dit zijn kleine pannenkoeken die perfect zijn voor jouw keto dieet. Je maakt ze met slechts 4 ingrediënten:

  • Eieren
  • Roomkaas
  • Proteïne
  • Boter

Deze pannenkoeken bevatten 70% vet, 25% eiwitten en 5% koolhydraten. Perfect dus voor een ketogeen dieet. In de onderstaande video kom je erachter hoe je ze maakt:

Koolhydraatarm brood


Koolhydraatarm brood bevat, zoals de naam als zegt, weinig koolhydraten. Daarom is dit geschikt voor een keto dieet. Je kunt het gemakkelijk zelf maken, waardoor je voor de hele week brood hebt. Je moet er alleen niet teveel van eten, anders kom je boven het limiet aan koolhydraten en is je brood al op voordat het vrijdag is ;).

Ik heb een artikel geschreven met het recept, en de bereidingswijze van dit brood. Je kunt het hier lezen.

Gebakken ei met kaas


Een gebakken ei, simpel maar lekker! Je hebt maar een paar dingen nodig:

  • 2 eieren
  • Geraspte kaas
  • Roomboter
  • Knoflookteentje

Bak 2 eitjes in een pan met roomboter en een knoflookteentje, en voeg aan het einde wat geraspte kaas toe. Kijk bij het kopen van de kaas goed naar het aantal koolhydraten, en probeer deze zo laag mogelijk te houden. Dit verschilt namelijk per kaas.

Deze maaltijd vult goed en is met maar 5 gram koolhydraten erg geschikt.

Meer Keto recepten


Voor nog veel meer keto recepten en uitgebreide uitleg over het keto dieet, raad ik je aan om te starten met De Keto Revolutie van Mitchel van Duuren. In mijn Keto Revolutie Review geef ik je meer informatie over de maker, de inhoud en ervaringen van anderen.

keto revolutie review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *