Koolhydraat arm brood maken?

koolhydraatarm brood maken

In dit artikel lees je hoe je zelf koolhydraat arm brood kan klaarmaken!

Waarom koolhydraat arm brood maken?

Een koolhydraat arm dieet staat niet bekend om het eten van brood. Sterker nog, brood bevat veel koolhydraten en is daarom ongeschikt voor een dieet met zo min mogelijk koolhydraten.

Één sneetje (volkoren) brood kan al snel 12 á 13 gram koolhydraten bevatten. Met meerdere sneetjes kom je dus al snel uit bij de aantallen koolhydraten die je zeker NIET wilt binnen krijgen tijdens een koolhydraat arm dieet.

koolhydraat arm brood

Ik snap dat brood heel erg lekker kan zijn, en misschien wel de basis is van je ontbijt of lunch. En dan is het lastig om hier van af te wijken.

Maar ik heb de oplossing: Koolhydraat arm brood! Blijf genieten van sneetjes brood, en val tegelijkertijd af omdat je minder koolhydraten eet. Een sneetje brood van dit recept bevat maar 5 gram koolhydraten!

Hieronder lees je hoe je koolhydraat arm brood zelf kan maken.

Benodigde ingrediënten

Het volgende lijstje heb je nodig voor het maken van het beslag, dat je later in een bakvorm giet en bakt tot heerlijk koolhydraat arm brood:

  • 100 gram zonnebloempitten
  • 100 gram sesamzaad
  • 75 gram boter
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 4 eieren
  • 90 gram gebroken lijnzaad
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zout

Daarnaast heb je de volgende spullen nodig:

  • Grote kom
  • Bakvorm (bij voorkeur rechthoekig)
  • Garde
  • Oven

Bereidingswijze

De bereiding bestaat uit 9 stappen:

Stap 1: Breek de 4 eieren in de grote kom.

Stap 2: Maal de zonnebloempitten fijn.

Stap 3: Voeg de Griekse yoghurt, fijngemalen zonnebloempitten, sesamzaad, gebroken lijnzaad, theelepel zout en twee theelepels bakpoeder toe aan de kom.

Stap 4: Smelt de roomboter op laag vuur in een steelpannetje, en voeg deze daarna ook toe.

Stap 5: Mixen maar! Maak het tot een beslag met een garde.

Stap 6: Pak de bakvorm en giet het beslag erin. Je kunt eventueel bakpapier gebruiken en het beslag er dan ingieten.

Stap 7: Verwarm de oven voor op 160 graden en bak het brood bruin in 60 minuten.

Stap 8: Laat het brood afkoelen.

Stap 9: Geniet van je zelfgemaakte koolhydraat arme brood!

Meer koolhydraat arme recepten

Je weet nu precies hoe je zelf koolhydraat arm brood kan klaarmaken!

Voor nog meer koolhydraat arme recepten raad ik je aan om te kijken naar het koolhydraat arm 50 dagen programma. Hierin lees je alles over koolhydraat arme recepten, en hoe je dit 50 dagen lang gemakkelijk kunt gaan volhouden!

In mijn Koolhydraat arm 50 dagen programma Review neem ik het product uitgebreid onder de loep.

koolhydraat arm 50 dagen programma review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *