Zit je niet lekker in je Vel? 6 tips die je DIRECT kunt toepassen!

niet lekker in vel zitten

Heb je vandaag zo’n dag waardoor je niet lekker in je vel zit? In dit artikel lees je 6 tips die je helpen om uit je dip te komen!

We hebben allemaal wel eens momenten dat we niet lekker in ons vel zitten. Je voelt je sloom, alles loopt niet zo lekker en je heb eigenlijk nergens zin. Dit zijn dagen die je liever overslaat.

Ik wil je graag 6 concrete acties geven, zodat je gelijk lekkerder in je vel gaat zitten en op weg bent positieve energie en een goed gevoel. Lees snel verder!

Tip 1: Ga lachen!


Simpel advies: Ga lachen! Kijk een serie, film of video, of lees een boek of tijdschrift waar je altijd om kunt lachen. Deze positieve emotie kan je helpen om weer lekker in je vel te komen.

Concrete actie: Ga iets bekijken waardoor je niets anders kunt dan lachen!

Tip 2: Praat erover


Praten over je worstelingen kan erg bevrijdend aanvoelen. Ik raad je aan om dit te doen met iemand die dicht bij je staat, en die je 100% vertrouwt. Je kunt dan alles vertellen. Samen kun je makkelijker tot een oplossing komen.

Concrete actie: Ga met iemand praten of bellen, en vertel hoe je je voelt.

Tip 3: Je bent niet de enige


In de huidige wereld met sociale media lijkt het net alsof iedereen constant happy is en met een brede glimlach rondhuppelt. Maar dit is niet waar. IEDEREEN heeft slechte dagen, en dus ook dagen dat ze niet lekker in hun vel zitten en nergens zin in hebben. Deze gedachte kan je wat minder neerslachtig maken.

Tip 4: Voer de kleinste taken uit


Als je niet lekker in je vel zit, heb je ook geen zin om nuttige dingen te doen voor werk of persoonlijke projecten. En dat is hartstikke logisch. Maar probeer eens de kleinste taak te voltooien die je kunt verzinnen. Je hebt vast wel ergens een klein taakje liggen die je uitstelt. Door deze te voltooien kom je weer in de flow en ben je weer op weg naar de beste versie van jezelf!

Concrete actie: Voer de kleinste taak uit die je op het moment kunt verzinnen.

Tip 5: Neem de tijd om te douchen


Geef de hoogste prioriteit aan jezelf door rustig te gaan douchen, of in bad te gaan. Geen haast, geen verplichtingen. Neem hier vooral rustig de tijd voor. Dit momentje zorgt ervoor dat je weer begint met een schone lei.

Concrete actie: Neem een douche of ga in bad.

Douchen

Tip 6: Start opnieuw


Wat ook kan helpen is dat je je er bij neerlegt dat dit niet je beste dag was. Accepteer dit. Je hoeft dan niets meer, en je gaat er morgen gewoon een goede dag van maken. Die gedachte kan ook ontspannen aanvoelen.

Concrete actie: Doe vandaag niets meer wat moet, maar ga iets doen wat je leuk vindt of ga op tijd naar bed.

Vaker lekker in je vel zitten


Je hebt nu 6 concrete acties die ervoor zorgen dat je lekkerder in je vel gaat zitten.

Om voorgoed af te zijn van weggegooide dagen doordat je niet lekker in je vel zit, raad ik je aan om te starten met de cursus Nooit meer Zorgen of Stress.

Al meer dan 15.000 cursisten zijn je voorgegaan!

In mijn Nooit meer Zorgen of Stress Review lees je mijn persoonlijke mening over deze cursus.

nooit meer zorgen of stress cursus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *