Online Keyboard Spelen: Mijn Ervaring + Gratis Proefles!

online keyboard spelen

Wil je graag online keyboard gaan spelen?

In dit artikel vertel ik graag over mijn eigen ervaring met online keyboard lessen. Daarnaast ontdek je precies hoe het werkt, en waarom online keyboard lessen naar mijn mening veel meer voordelen hebben dan lessen bij een muziekschool!

Hoe werkt online keyboard spelen?


Allereerst het spelen zelf: Hoe werkt online keyboard leren spelen nou precies?

Dat is vrij eenvoudig. Op het internet vind je honderden video’s waarin wordt uitgelegd hoe je bepaalde liedjes kunt gaan spelen op je keyboard. Ik vind op YouTube vaak handige video’s waarin er precies wordt uitgelegd welke toetsen je moet gebruiken om een liedje te kunnen spelen.

In de video hieronder zie je hoe dit eruit ziet:

Bij deze video is het zelf zo dat de toetsen van de piano erboven oplichten. Zo wordt het nog gemakkelijker en is het veel eenvoudiger om te volgen.

Mijn persoonlijke ervaring


Na veel YouTube video’s te hebben gekeken stuitte ik op Pianoles van René.

Zelf ben ik rond november 2019 begonnen met zijn online keyboard/piano cursus. Ik heb vroeger muzieklessen gevolgd bij een muziekschool bij mij in de buurt, maar dat is al een hele tijd geleden.

Hierdoor was ik het verleerd en moest ik eigenlijk helemaal opnieuw beginnen. Eerst dacht ik dat het teveel tijd zou kosten, maar in deze online cursus werd alles vanaf de basis uitgelegd.

Het verbaasde mij hoe makkelijk het me afging en hoe snel ik al weer liedjes kon spelen. Dit zijn wel gemakkelijke liedjes hoor, maar toch, voordat ik begon kon ik bijna niets spelen!

Het keyboard spelen gaat steeds beter en met een halfuurtje oefenen per dag weet ik zeker dat ik over een paar maanden de wat geavanceerde liedjes kan spelen. Wil je meer lezen over de cursus die ik heb gevolgd? In mijn Pianoles van René review vertel ik je meer over de inhoud ervan.

De voordelen


Na het ontdekken van het online keyboard spelen merk ik dat ik veel begon te vergelijken met de lessen op mijn oude muziekschool.

Wat zijn nou de verschillen en de voordelen van het online keyboard spelen? Is het echt zo’n verbetering?

 De Prijs

Voor mij is dit het belangrijkste voordeel. Voor keyboard/piano lessen bij een muziekschool betaal je ongeveer 20 á 25 euro. Ik heb voor het online pakket 150 euro betaald, dus dat zouden dan 6/7 lessen zijn.

Ik weet zeker dat ik in 6 lessen niet zoveel kan leren als ik nu heb gedaan in de online leeromgeving. Hierin zijn er meer dan 160 video’s te vinden met informatie over piano spelen en voorbeelden hoe je zelf kunt beginnen.

 De Vrijheid

Ik bepaal helemaal zelf wanneer ik verder wil met lessen. De ene dag heb ik meer tijd en volg ik 5 video’s, maar ik heb ook bepaalde weken dat ik er helemaal niet aan toe kom. Maar dit is natuurlijk geen probleem. De online lessen kun je volgen waar en wanneer je maar wilt!

Gratis keyboard lessen uitproberen


Wil je eerst uitproberen hoe het allemaal werkt, en zo ontdekken of dit iets voor je is?

Meld je dan nu aan voor de gratis online keyboard/piano lessen. Je zit nergens aan vast en je kunt even aftasten of deze manier van lessen je bevalt.

Veel plezier en ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

gratis online keyboard spelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *