Wat zijn Smart Contracts? Volledige Uitleg + Bonus

smart contracts betekenis

In dit artikel leg ik je uit wat Smart Contracts zijn. Hoe komt dit begrip ten uiting in de Blockchain en de cryptocurrency wereld? Lees het antwoord hieronder.

Wat zijn Smart Contracts?


Smart contracts kun je het beste vergelijken met normale contracten. Normale contracten hebben meestal te maken met een derde persoon. Dit is de bemiddelaar die het proces van de overeenkomst in goed banen leidt. Bij smart contracts is deze derde persoon er niet, maar wordt deze vervangen door meerder computers via het blockchain netwerk.

Een voorbeeld: Je hebt een goed business idee bedacht, maar om de uitvoering te realiseren heb je een paar ton nodig. Je zoekt op internet naar manieren om geld te krijgen, en je vindt een crowdfunding website. Hierop plaatst je het idee en de uitleg ervan, met de hoop dat er mensen gaan doneren.

Na een paar maanden heb je al het geld binnen! Je probeert al het geld op te nemen van de crowdfunding website, maar het domein blijkt opeens onbereikbaar te zijn. Alles is verdwenen en ze zijn met de noorderzon met je geld vertrokken.

Dit voorbeeld had nooit met een smart contract kunnen gebeuren. In zo’n contract staat namelijk alles al vast. Via code is geprogrammeerd dat jij sowieso je geld krijgt als het financiële doel is behaald. De computer bepaalt dat jij je doel hebt bereikt met de crowdfunding actie, en hierdoor word je automatisch uitbetaalt.

Blockchain


En hierbij komt de blockchain kijken. De blockchain is een technologie die smart contracts mogelijk maakt. Met deze technologie werken meerdere computers samen, en door middel van code wordt er vastgelegd wie de ontvanger is van het opgehaalde geld.

Het voorbeeld wat ik net benoemde is dus gebaseerd op vertrouwen. Jij vertrouwt erop dat de crowdfunding website het gedoneerde geld van donateurs aan jou doorgeeft en uitbetaald.

Bij een smart contract heb je geen vertrouwen nodig. Je programmeert het goed, en door de blockchain technologie krijg je gegarandeerd je geld.

Blockchain

Potentie Smart Contracts


Deze technologie biedt erg veel mogelijkheden, en heeft de potentie om veel bestaande processen te vervangen.

Het bekendste voorbeeld zijn de banken. Zij zijn de derde persoon tijdens een transactie, en staan tussen jou en diegene waar je geld van krijgt of overmaakt. Smart Contracts zorgen ervoor dat banken niet meer nodig zijn!

Smart contracts kunnen in eigenlijk bijna alle situaties waarin er vertrouwen is in een derde partij, ontwrichten en zorgen voor grote veranderingen.

Meer over Smart Contracts en Cryptocurrency


Je weet nu wat smart contracts zijn.

Wil je meer weten over hoe je geld kunt verdienen met Cryptocurrency, en optimaal kunt profiteren van de opkomst van deze nieuwe technologie?

Schrijf je hieronder in voor de GRATIS training waarin je alleen maar wijzer kunt worden over Bitcoin en de achterliggende technologie.

Of je kunt hier mijn Crypto Masterclass Review lezen, een Alles-in-1 Pakket om geld te gaan verdienen door te investeren en handelen in cryptocurrency.

gratis bitcoin training ledger

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *