7 Voorbeelden van Social Media Marketing

Social media marketing 7 voorbeelden

Ben je opzoek naar voorbeelden van social media marketing?

Op deze pagina laat ik je 7 voorbeelden zien van bedrijven die social media marketing toepassen.

Social media marketing voorbeelden

Voorbeelden van Social Media Marketing


Als bedrijf kun je niet achterblijven met social media marketing. Consumenten brengen meer tijd dan ooit door op het internet, en platformen als Facebook, Instagram en YouTube krijgen er dagelijks tienduizenden nieuwe gebruikers bij.

En waar veel mensen zijn, zijn advertenties interessant. Net zoals dat reclameborden op Times Square zo duur zijn, en dat de prijzen voor Superbowl reclamespotjes in de miljoenen oplopen voor enkele seconden zendtijd.

Op social media is dit niet anders. Bedrijven die hierop adverteren doen aan social media marketing. Omdat veel bedrijven niet de tijd of expertise hebben om dit goed te doen, besteden ze het veelvuldig uit aan social media marketing agency’s (SMMA).

Nu is de vraag: Hoe wordt social media marketing toegepast? Welke voorbeelden zijn er?

Hieronder lees je 7 voorbeelden van social media marketing. Er zitten voorbeelden tussen die je zelf vast wel eens hebt gezien, maar ook bedrijven die je niet zo snel zou verwachten.

#1: Hoe Bol.com slim retargeting toepast


Je hebt vast wel eens een advertentie van Bol.com in je Facebook feed zien langskomen. In onderstaande advertentie is het zo dat de gebruiker al eerder heeft gezocht naar een bepaald product.

Door middel van cookies en de Facebook pixel is dit door bol geregistreerd, en kunnen ze hier een advertentie van maken gericht op specifieke gebruikers.

Een gebruiker kan door deze advertentie herinnert worden aan het product, en hierdoor toch nog overgaan tot koop.

Social media marketing voorbeeld bol.com

#2: Promo.com: Video versus foto


Niet alleen foto’s worden gebruikt voor social media campagnes, maar ook video’s. Zoals de onderstaande advertentie van Promo.com al zegt: Video’s krijgen dubbel zoveel kliks vergeleken met foto’s in advertenties. Het is dus een krachtige manier om je boodschap duidelijk te maken voor een potentiële klant.

In deze advertentie wordt je doorgestuurd om het product gratis uit te proberen, met het doel dat je uiteindelijk een betaalde klant wordt.

Social media marketing voorbeeld promo.com

#3: Opgeladen opstaan met IKEA


Op YouTube heeft IKEA de onderstaande video als advertentie gebruikt. Er is goed nagedacht over de inhoud en het verloop van de video, zodat de beleving wordt overgebracht op op de kijker.

De boodschap die ze willen overbrengen is dat je met IKEA producten ’s nachts helemaal oplaadt en volledig klaar bent voor een nieuwe dag met frisse energie.

#4: Niet alleen Hellofresh zet influencers in


Hellofresh gebruikt voor haar advertenties influencers om de boodschap op een groter en specifieker publiek over te brengen.

De advertentie is niet geplaatst door Hellofresh, maar door het persoonlijke account van Jessica Alba. Dit is zo gedaan om het nog persoonlijker te maken en hierdoor meer conversies te scoren. In dit voorbeeld gebruiken ze de verhalen functie binnen Instagram.

Tegenwoordig werken bedrijven veel samen met influencers, wat natuurlijk ook een vorm is van social media marketing.

Social media marketing voorbeeld hellofresh

Zoals je ziet waren dit voorbeelden van grotere en bekendere bedrijven.

Maar ook middel tot kleine bedrijven bij jou in de buurt passen social media marketing toe.

Zoals:

#5: Tandartsen en geografische targeting


Ook tandartsen kunnen hun voordeel halen uit social media marketing. Door de Facebook gebruikers in de omgeving van de praktijk de selecteren laat je de advertentie zien aan mensen die een potentiële klant kunnen zijn.

Facebook gebruikers die in Groningen wonen kunnen vrij weinig met een advertentie van een tandarts die in Maastricht gevestigd is. Als bedrijf gooi je dan alleen maar geld weg, en zal het geen nieuwe klanten gaan opleveren.

Met een aanbieding of kortingsactie die zo ingesteld is dat deze in de nabije omgeving aan gebruikers wordt laten zien, vind je nieuwe manieren om meer klanten te krijgen, en meer omzet te draaien als tandartsenpraktijk.

Social media marketing voorbeeld tandarts

#6: Sportscholen


Door middel van social media marketing prikkelen sportscholen vaak de gebruiker door een gratis tas, handdoek of week sporten weg te geven. Hierdoor komen er meer aanmeldingen binnen, en is de kans weer groter dat mensen blijven en uiteindelijk betalende klant worden.

Social media marketing voorbeeld sportschool

#7: Direct bestellen bij je favoriete restaurant


Restaurants kunnen effectief bepaalde knoppen gebruiken zodat de social media gebruiker direct kan overgaan tot een bestelling.

De advertentie bevat een bepaalde aanbieding of actie, en de knop maakt het mogelijk om direct eten te bestellen.

Zelf Social media marketing toepassen voor bedrijven


Dit waren 7 voorbeelden hoe social media marketing op verschillende manieren wordt toegepast door diverse bedrijven.

Vaak besteedt een bedrijf het bedenken, maken en realiseren van advertenties uit aan een social media marketing agency, oftewel SMMA.

Wil je ontdekken hoe je zelf een SMMA kunt beginnen, en bedrijven kunt gaan helpen aan nieuwe klanten?

Volg dan de gratis training van Boyd Hoek. Hij vertelt je meer over het adverteren, en waarom bedrijven hier veel geld voor over hebben.

Je kunt je hier inschrijven: https://boyd-hoek.nl/gratis-masterclass

Of lees mijn review van de volledige cursus in mijn smmb masterclass review.

Gratis online SMMA training

LET OP: 100% Gratis training, de volgende begint vandaag nog.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *