Tips voor meer zelfvertrouwen?

tips voor meer zelfvertrouwen

In dit artikel lees je 7 tips om direct meer zelfvertrouwen te krijgen!

Waarom is zelfvertrouwen zo belangrijk?

Zelfvertrouwen is zo belangrijk omdat je anders niet kan doen wat je echt wilt doen in het leven.

Herken je een moment waarbij je iets niet deed, maar het eigenlijk wel wilde doen maar dit niet deed omdat je bang was voor de reacties van anderen? Dit is precies zo’n voorbeeld waarom zelfvertrouwen zo belangrijk is.

Met zelfvertrouwen kies je voor je EIGEN pad, en dus je eigen leven. Je kiest wat jij het beste vindt en niet wat anderen denken.

Met een gezonde hoeveelheid zelfvertrouwen wordt je een stuk gelukkiger. Je staat in je eigen kracht en maakt je eigen keuzes, zonder ook maar na te denken over wat anderen er van zouden vinden.

Dat is namelijk het probleem. Het is voor anderen nooit goed. Het onderstaande plaatje beschrijft dit het beste. Anderen hebben altijd wel iets aan te merken.

Als er geen reden is voor negativiteit, vinden ze wel iets waardoor ze een negatieve opmerking naar je hoofd kunnen slingeren.

Onze maatschappij

Met de 7 onderstaande tips wil ik je graag helpen om meer voor jezelf te gaan kiezen, en je zelfvertrouwen te laten groeien!

7 tips om meer zelfvertrouwen te krijgen

Tip 1: Weet precies wat je ZELF wilt.

Als jij duidelijk weet wat je normen en waarden zijn, ga je je beslissingen hier op aanpassen. Je weet wat je wilt, dus een beslissing maken is opeens is stuk gemakkelijker.

Tip 2: Stel doelen

Door doelen te stellen jaag je iets na. Tijdens het proces leer je prioriteiten stellen. Activiteiten die niet in lijn staan met je doelen kun je afwijzen, en hierdoor sta je sterker in je schoenen.

A goal without a plan is just a wish

Tip 3: Spendeer meer tijd met de juiste mensen

Ga meer om met de mensen waarbij jij je gewaardeerd voelt. Azijnpissers en mensen die je naar beneden halen hebben geen positieve invloed op je zelfvertrouwen. Ga dus meer met mensen om die dat wél doen.

Tip 4: Vergelijk niet met anderen

Als je jezelf gaat vergelijken met anderen, kom je altijd wel iemand tegen die iets beter doet dan jij. Stop hier volledig mee. Jij hebt je eigen leven, je eigen projecten en doelen. De enige persoon waarmee je moet vergelijken is jezelf in het verleden. Kijk naar waar je één jaar geleden stond en waar je vandaag staat.

Tip 5: Besef dat je niet alleen bent

Iedereen heeft zijn gebreken, ook de personen waarvan je denkt dat ze nooit iets mankeren en altijd ‘happy’ zijn. Sociale media versterken dit beeld. Maar trap hier niet in, iedereen heeft gebreken en slechte dagen.

Tip 6: Verzorg jezelf goed

Door jezelf goed te verzorgen (fysiek en mentaal) laat je zien dat je jezelf belangrijk vindt. Dit merken niet alleen anderen maar ook jijzelf. Als je bijvoorbeeld heel moe bent, ga dan gewoon slapen en geef je lichaam rust.

Tip 7: Schrijf veel op

Schrijf voor jezelf op wat je tegenhoudt. Dit kan eerst even onwennig en eng zijn omdat het zo tastbaar wordt gemaakt. Kijk je angst recht in de ogen aan. Als je dit hebt gedaan kun je kijken naar de oorzaken van de onzekerheid en reden tot minder zelfvertrouwen. Verbind de oorzaken met doelen en begin vandaag nog met kleine stapjes om deze doelen te behalen. Door het op te schrijven worden gedachtes tastbare dingen, waardoor je makkelijker aan de slag kan met de weg naar gezond zelfvertrouwen!

Schrijven

Positieve controle krijgen over je leven met de Blijvend Zelfvertrouwen Cursus

Je bent nu 7 waardevolle tips rijker om je zelfvertrouwen te laten doen toenemen in je leven.

Om écht je leven te veranderen, en positieve controle te krijgen met gezond zelfvertrouwen, raad ik je aan om te beginnen met de cursus Blijvend Zelfvertrouwen van Frank de Moei. In mijn Blijvend Zelfvertrouwen Review geef ik je meer informatie over de inhoud en de ervaringen van anderen.

blijvend zelfvertrouwen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *