Yoga Nidra review (Happy with Yoga): Wat kun je verwachten?

Ben je zoekende naar een Yoga Nidra review van Happy with Yoga?

Op deze pagina gaan we het hebben over deze Yoga cursus. Reeds heb ik de beginnerscursus gevolgd, maar nu is het tijd voor de volgende stap in de wereld van Yoga Nidra.

Ik had hiervoor nog geen ervaring met deze vorm van Yoga, dus in dit artikel lees je mijn ervaringen en conclusie over deze online cursus.

yoga nidra review

Wat is dit voor cursus?

Deze cursus is gefocust op een specifieke vorm van Yoga, namelijk Yoga Nidra. Dit is een vorm van Yoga waarbij je niet beweegt en je de lessen volgt aan de hand van audiobestanden.

In deze audiobestanden vertelt Melanie waar je je aandacht bij moet houden en hoe je de Yoga Nidra het beste ervaart.

Deze vorm van Yoga balanceert tussen het wakker zijn en slapen. Je slaapt dus niet, maar je lichaam is in een volledige ruststand. Je bewustzijn is daarentegen nog wel actief zodat je de Yoga Nidra les kunt blijven volgen.

Yoga Nidra proefles

Om een idee te krijgen hoe een Yoga Nidra sessie precies in elkaar zit heb ik hieronder een voorbeeldles neergezet. Zo krijg je een idee van de Yoga Nidra cursus en hoe de lessen in zijn werk gaan:

De productinhoud van deze Yoga Nidra cursus

Je hebt nu een idee gekregen van een Yoga Nidra les.

Nu ga ik langs alle onderdelen van de cursus zodat je weet wat je kunt verwachten na je aankoop.

7 Yoga Nidra lessen

Dit is het belangrijkste onderdeel van de cursus. Deze 7 audio bestanden duren allemaal ongeveer tussen de 15 en 30 minuten. De audiobestanden leiden de Yoga Nidra lessen op een langzame manier in zodat je alleen maar hoeft te luisteren en de instructies hoeft op te volgen.

Met een zachte ondergrond en oortjes kun je al aan de slag. De ledenomgeving kun je namelijk ook openen op je telefoon.

Yoga Nidra instuctie e-book

Hierin vind je alle informatie die je nodig hebt om te starten met Yoga Nidra. Het boekje bestaat uit 31 pagina’s en bevat de volgende onderwerpen:

1 Yoga nidra
2 Inleiding
3 Wat is Yoga nidra?
4 Sankalpa
5 Achtergrond en geschiedenis van Yoga nidra
6 Yoga nidra is geen hypnose
7 Yoga nidra en hersengolven
8 Voordelen van Yoga nidra – Waar is het goed voor?
9 Belangrijke richtlijnen voor het beoefenen van Yoga nidra
10 Wanneer en hoe vaak beoefen je Yoga nidra?
11 Beoefenen van Asana’s voor Yoga nidra?
12 5 manieren om Yoga nidra oefeningen toe te passen

3 Mini Yoga lessen (Bonus t.w.v. €27)

Rolf en Melanie vinden het vaak prettig om voordat ze met een Yoga nidra sessie beginnen, eerst een korte Yoga les te volgen. Hierin beweeg je dus wel zodat je spanningen kunt kwijtraken en je goed kunt voorbereiden op de Yoga nidra sessie.

Een mooie bonus waardoor je toegang krijgt tot 3 video’s van elk 16 minuten.

Besloten Facebook community

Je krijgt toegang tot de besloten Facebook community waarin je kunt praten met andere yogi’s over Yoga nidra, maar ook over alle andere soorten Yoga. Zo kom je in contact met gelijkgestemde mensen.

Hoe ziet het er van binnen uit?

Na je aanmelding krijg je via je opgegeven e-mailadres de inloggegevens voor de ledenomgeving. Als je bent ingelogd zie je aan de linkerkant van het scherm het volgende overzicht en keuzemenu:

Yoga nidra happy with yoga inhoud

Het is overzichtelijk weergegeven en alles werkt zonder haperingen. Je kunt hier het e-book downloaden, en alle audiobestanden en video’s bekijken. Gemakkelijk op één plek dus. Als je later wilt doorkijken wordt je vooruitgang bijgehouden aan de linker bovenkant van het overzicht.

Nadat je klaar bent met een les kun je deze afvinken zodat je weet welke lessen je hebt gehad. Je kunt lessen natuurlijk ook opnieuw bekijken en op een later moment volgen.

Mijn ervaring met Yoga Nidra

Ik heb zelf al wel wat ervaring met Yoga, en heb daarom ook de Yoga beginnerscursus van Rolf en Melanie gevolgd. Hier was ik zeer tevreden over. Onlangs kwam ik deze Yoga Nidra cursus tegen. Het was voor mij de eerste keer dat ik van Yoga Nidra hoorde, dus ik ben eerst wat gaan zoeken op het internet.

Op YouTube kwam ik de proefles van Melanie tegen en na wat uitstellen heb ik deze toch gevolgd. Ik was positief verrast! Het was eerst lastig om in zo’n rustige staat te komen en niet in slaap te vallen, maar na wat oefening begon ik de positieve effecten te ervaren.

Toen besloot ik om de cursus aan te schaffen, om ook vooral meer te weten te komen over Yoga Nidra. Het e-book vond ik daarbij erg waardevol. Je leest hierin wat de kracht kan zijn en hoe je dit op de juiste manier kunt bereiken.

Ook de 7 audiolessen waren erg prettig en hebben voor mij weer een nieuwe wereld geopend als het gaat om Yoga, en in dit geval dus Yoga Nidra. Ik geef de cursus wederom 5 sterren omdat alles gewoon goed in elkaar zit en je er veel van opsteekt, en met name rust.

Wie zitten er achter deze Yoga cursus?

Happy with Yoga is het bedrijf/website dat deze cursus heeft gemaakt. Deze website is opgericht door Rolf en Melanie van Baalen.

Voor hun is de goede ervaring met Yoga in het buitenland begonnen. Beiden hadden ze last van veel stress en burn-out verschijnselen, en Yoga was voor hun de uitkomst. Tegenwoordig bieden ze vele vormen van Yoga aan, waaronder dus Yoga nidra.

Rolf-en-Melanie-van-Baalen-Happy-with-Yoga

Wat zijn de ervaringen van anderen met Rolf en Melanie?

Hoe ontvangen anderen mensen deze Yoga Nidra cursus? Op de website van Happy with Yoga kun je de volgende ervaringen lezen:

yoga nidra ervaringen
yoga nidra ervaringen 1
yoga nidra ervaringen 2
yoga nidra ervaringen 3
yoga nidra ervaringen 4
yoga nidra ervaringen 5

Garantie

Net zoals de lessen is de garantie ook relaxed. Je krijgt namelijk 30 dagen de tijd om het programma uit te proberen. Als je binnen deze tijd niet tevreden bent kun je een mailtje sturen en krijg je het volledige aankoopbedrag terug.

Hierdoor kun je zonder risico beginnen en naderhand bekijken of het iets voor je is of niet.

De prijs van de cursus

Voor deze online Yoga Nidra cursus betaal je eenmalig 37 euro. Op de website staat dat je normaal 50 euro meer betaalt, dus dat kun je op dit moment nog besparen.

Ik vind dit een prima prijs en voor mij is het een goede beslissing geweest. Het is een mooie instapcursus in de wereld van Yoga nidra, vooral met het inleidende e-book waarin je meer te weten komt over deze manier van Yoga.

En met de 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie in gedachten kun je het altijd uittesten en er achter komen of Yoga nidra bij jou past.

Beginnen met ‘Yoga Nidra’ door Happy with Yoga (+ Korting)

Wil je starten met jouw Yoga nidra avontuur?

Meld je dan hieronder aan en krijg direct toegang tot de volledige lesomgeving met 7 audiolessen, het inleidende e-book en 3 bonus yoga lessen.

Veel plezier met het volgen van de lessen!

Summary
Review Date
Reviewed Item
Yoga Nidra
Author Rating
41star1star1star1stargray
Product Name
Yoga Nidra

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *