Yoga Stap voor Stap Review: Een volwaardige Yoga cursus?

Ben je opzoek naar een review van het ‘Yoga Stap voor Stap’ programma van Happy with Yoga?

Dan ben je op de juiste pagina belandt. In dit artikel behandel ik alles over deze online yoga cursus: Wat krijg je precies? Wat is mijn ervaring met deze cursus van Rolf en Melanie? En is het de moeite waard?

yoga-stap-voor-stap-review

Wat is dit voor cursus?

Yoga Stap voor Stap is een online yogacursus. In de cursus ontvang je onder andere 9 lessen waarin je kennismaakt met Yoga en de basishoudingen en technieken onder de knie krijgt.

Het zijn geen fysieke lessen zoals in een yoga studio, maar volledig online te volgen en altijd terug te kijken.

Wat krijg je? (Productinhoud)

9 online Yoga lessen

De lessen zijn allemaal tussen de 50 en 70 minuten lang. In totaal krijg je meer dan 9 uur aan lesmateriaal. Melanie gaat langs verschillende posities en technieken. Hierbij wordt alles uitgelegd zodat je het gemakkelijk vanuit je eigen huiskamer kunt volgen en begrijpt waar je mee bezig bent.

yoga les stap voor stap

25 belangrijke houdingen (Waarde €27)

Alle oefeningen die je in de lessen gaat doen staan hierin uitgebreid beschreven. Je leest hoe je de oefening op de beste manier uitvoert, wat de voordelen zijn en hoe je het verder kunt aanpassen naar jouw wensen.

25 belangrijke yoga houdingen

10e bonus les (Waarde €7)

Een extra les over de Yoga filosofie.

Bonus video’s en series (Waarde €27)

Nog meer extra video’s over:

  • Yoga ademhaling;
  • Tijd en discipline vinden voor Yoga;
  • Eigen grenzen kennen;
  • Yoga houdingen: De zonnegroet.

Yoga community

Je krijgt toegang tot de Facebook groep en de community binnen de ledenomgeving van de online cursus. Hierin kun je tips en inspiratie uitwisselen en elkaar motiveren.

Vraag en Antwoord sessie

Je kunt een extra video bekijken waarin Rolf de meest gestelde vragen over Yoga uit de community beantwoordt.

Hoe ziet het er van binnen uit?

Als je hebt betaald krijg je via de e-mail inloggegevens om in te loggen in de ledenomgeving. Dat ziet er als volgt uit:

yoga stap voor stap inhoud

Alle onderdelen zijn overzichtelijk opgebouwd en je kunt de 9 video lessen direct aanklikken. De extra bonussen zijn hier ook te vinden, wat het erg gemakkelijk maakt. Alles is op één plek te vinden.

Het e-book is via dit menu te downloaden als pdf bestand, zodat je het altijd kunt terugvinden op je computer, tablet of telefoon.

Mijn ervaring

Vroeger heb ik af en toe wat yogalesjes gevolgd omdat ik opzoek was naar een nieuwe hobby om wat stress kwijt te raken. Op een gegeven moment ben ik hiermee gestopt omdat ik het toch wel prijzig vond worden en ik er te weinig gebruik van maakte.

Het is nu een paar jaar later en ik dacht weer eens terug aan Yoga. In deze rare tijd had ik eigenlijk genoeg tijd om weer te beginnen, alleen kon dat natuurlijk niet bij een Yogaschool.

Ik ben opzoek gegaan naar alternatieven en stuitte op het online volgen van yoga lessen. Deze Yoga stap voor stap cursus leek mij een prima startpunt om het weer op te pakken. En omdat je 30 dagen garantie hebt dacht ik: Waarom ook niet, ik probeer het gewoon!

happy with yoga mijn ervaring

Mijn eerste reactie was positief: De online omgeving is netjes vormgegeven, en de lessen zijn duidelijk gestructureerd. Daarna begon ik met mijn eerste les. Ik had eerst niet echt de tijd genomen voor de les. Dit is zeker wel aan te raden omdat het ongeveer een uurtje duurt.

Je kunt ook de helft volgen als je dat al genoeg vindt. Dit is wat ik vaak heb gedaan om even tot rust te komen en stress te verminderen.

Ik ben erg tevreden over de manier van les geven. Het komt rustig over en alle handelingen worden duidelijk uitgelegd. Niet alleen in het e-book, maar ook in de video’s krijg je direct uitleg over de technieken zodat je weet waar je mee bezig bent.

Conclusie: Een hele fijne en rustgevende cursus die voor elke beginner een dikke aanrader is. Je leert de wereld van Yoga stap voor stap kennen, en krijgt veel uitleg over de oefeningen voor meer duidelijkheid. Ik ben erg tevreden en kijk al weer uit om een middag of avond tijd voor mezelf te nemen met een online yoga les!

Wie zitten er achter deze Yoga cursus?

Deze online Yoga cursus is gemaakt door Rolf en Melanie van Baalen. Ze zijn samen de oprichters van Happy with Yoga.com, een website met informatie, evenementen en alles wat te maken heeft met Yoga.

Rolf-en-Melanie-van-Baalen-Happy-with-Yoga

Beiden volgen ze veel Yoga opleidingen, en deze kennis stoppen ze weer in de cursussen en blogartikelen op de website. Naast deze Yoga beginners cursus hebben ze nog 4 andere online cursussen gemaakt. Daarnaast organiseren ze ook regelmatig live Yoga dagen waarin ze deelnemers begeleiden.

Nadat Rolf en Melanie een paar jaar geleden in Bali een Yoga training hadden gevolgd waren ze erg enthousiast. Voorheen hadden ze allebei veel last van burn-out klachten en symptomen van stress. De eerste Yoga lessen zorgen voor veel verandering in hun leven, en sindsdien zijn ze er full-time mee bezig.

Het is voor hun de missie om de Yoga traditie te vertalen naar praktische lessen en tools voor zowel beginners als licht gevorderden.

Wat zijn de ervaringen van anderen met Rolf en Melanie?

Hoe wordt deze online Yoga cursus ontvangen bij het brede publiek?

Op Facebook heeft de pagina van Happy with Yoga meer dan 15.000 vind-ik-leuks, en krijgen ze van 9 personen een waardering van 5 uit 5.

happy with yoga facebook

Ook op Instagram hebben ze een grote aanhang. Hierop hebben ze 18 duizend volgers en al meer dan 2.200 berichten geplaatst gerelateerd aan Yoga.

Op de website staan uitgeschreven ervaringen van deelnemers. Je kunt ze hieronder lezen:

ervaringen yoga stap voor stap

Het grote aantal volgers op social media en de ervaringen van anderen laten zien dat ook anderen plezier hebben en leren van de cursussen van Rolf en Melanie. Positief dus!

Garantie

Deze online cursus bevat ook een garantie. Als je na 30 dagen niet tevreden bent over de inhoud, krijg je je geld terug. Door Happy with Yoga te mailen wordt dan vervolgens je aankoopbedrag teruggestort.

Een goede garantie die iedereen de tijd en kans geeft om het uit te proberen en te kijken of je geschikt bent voor online Yoga lessen.

De prijs van de cursus

Wat betaal je voor het volledige pakket van deze Yoga instapcursus?

Op de website hebben ze het over een normale prijs van €158, maar deze is teruggebracht tot eenmalig 57 euro. Hiervoor ontvang je dus de 9 lessen, en de extra’s die je er gratis bijkrijgt.

Voor mij was dit een hele goede prijs. Voor minder dan 60 euro heb ik de basis van het Yoga weer onder de knie gekregen, én ik heb de mogelijkheid om alles terug te kijken wanneer ik dat wil. Als ik later weer zin en tijd heb op te beginnen, start ik de lessen gewoon opnieuw op en heb ik weer 9 nieuwe lessen.

Ook de extra’s maken het een volwaardig pakket om mee te beginnen. Je betaalt niet teveel, want lessen bij een Yogastudio zijn vaak al een stuk prijziger en die kun je niet later even terugkijken en terugspoelen.

Beginnen met ‘Yoga Stap voor Stap’ (+ Korting)

Ben je klaar om jouw Yoga avontuur te beginnen met deze volwaardige Yoga beginnerscursus?

Start dan vandaag nog met je eerste lessen. Hieronder vind je een handig linkje naar de pagina waar je geen 158, maar 57 euro betaalt om je aan te melden. Een mooie €100 die je in je zak kunt houden.

Veel succes en heel veel plezier!

yoga-stap-voor-stap-review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *